Temerarii de la C.L. Dimancescu (3 patrule) i-au avut ca invitati pe colegii lor de la C.L. Pia Bratianu (2 patrule, sef centru - Liliana Gheorghiu).
Intalnirea s-a constituit in avanpremiera a doua evenimente cu conotatii legate de traditia cercetaseasca:
1. Participarea cercetasilor la Zilele Muzeului Militar National in weekendul urmator (12-13 mai, orele 10:00-14:00).
Cercetasii vor participa la parada de deschidere a evenimentului si vor desfasura activitati pe platoul din spatele muzeului. Se va organiza un punct de prezentare a activitatilor cercetasilor din primul razboi mondial. Se vor organiza ateliere tinute de temerari (noduri, pregatirea unui foc etc.) si se vor prezenta insemne cercetasesti de epoca si actuale. Istoria Cercetasiei va organiza o tombola in care va oferi mai multe exemplare din cartea Eroi la 16 ani a prof. Alexandru Daia, membru in Corpul Cercetasilor de Razboi intre anii 1916-1918.
Activitatea este coordonata de C.L. Dimancescu (responsabil: leader Viorel Dobritoiu).
Nu in ultimul rand, toti cei prezenti vor putea sa serveasca de la popota de campanie o traditionala “fasole la cazan”, oferita de gazdele evenimentului.
- vezi cum a fost la Zilele Muzeului Militar National 2011
2. C.L. Dimancescu deschide seria unor evenimente numite “Pe urmele unui jurnal”. Este vorba de refacerea unor trasee din jurnalul de cercetas al lui Ioan Dem. Dimancescu, cel care impreuna cu fratele sau au infiintat prima patrula de cercetasi din Romania in vara anului 1913, comandant al cohortei I Galben si al Legiunii Bucuresti in perioada interbelica. In memoria sa, fostii camarazi condusi de prof. Alexandru Daia au infiintat in anul 1992 centrul care ii poarta numele.
Celor 5 patrule de cercetasi li s-a prezentat pe scurt jurnalul de catre subsemnatul (nepotul autorului). Si o prima propunere de traseu: excursia din 6 februarie 1916, avand ca punct de plecare Liceul Gh. Lazar (leaganul cercetasiei din Romania, locul unde in toamna lui 1913 s-a format prima centurie de cercetasi) si destinatia Manastirea Plumbuita.
Iulian Popescu (seful C.L. Dimancescu) si Viorel Dobritoiu (leader Temerari) au organizat in cadrul patrulelor responsabili pe mai specialitati:
-exploratori (vor trebui sa gaseasca cel mai bun traseu; se vor ajuta de harta orasului disponibila pe Google Maps si vor construi traseele online)
-sanitari (vor cauta sa previna/combata insolatiile si deshidratarile prin aprovizionarea cu apa si medicamente)
Pe data de 3 iunie cele cinci patrule, avand temele invatate si organizate pentru mica expeditie urbana, vor pleca pe traseu.
Va vom tine la curent cu ambele actiuni!
Alin Dimancescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu