Sambata 14 iulie 2012 s-a semnat protocolul de colaborare intre Asociatia "Traditia Militara" si cercetasii de la Centrele Locale "Dimancescu" si "Baden Powell".
Demarat in iarna, ca o initiativa a Istoriei Cercetasiei, protocolul isi propune sa realizeze educarea tinerei generatii in spiritul unor valori si principii nobile, avand a punct de plecare cunoasterea istoriei noastre.
De ce acest protocol cu Asociatia “Traditia Militara”?
Pentru ca istoria cercetasiei in Romania are o traditie de 99 de ani si pentru ca marea majoritate a primilor comandanti si instructori proveneau din randul cadrelor armatei, la fel ca si cei din perioada interbelica. Pentru contributia Corpului Cercetasilor de Razboi la efortul campaniei din 1916-1919.
Pentru ca Asociatia “Traditia Militara” este prima membra din Romania a Uniunii Europene a Asociatiilor Istorico-Militare si cea mai veche asociatie de reconstituire militara a secolelor XIX-XX. Presedinte de onoare al asociatiei este domnul academician Dinu C. Giurescu.
Semnarea protocolului a prilejuit o mica festivitate.
Reprezentantii semnatarilor s-au organizat intr-un semi careu, actele fiind semnate intr-un cadru original, in conditii de front, pe spatele unui furier.
Protocolul a fost prefatat de o prezenta comuna la Zilele Muzeului Militar National “Regele Ferdinand I” (12-13 mai 2012), dar si de invitatia facuta de Centrul Local "Dimancescu" catre Asociatia "Traditia Militara" pentru a participa la festivitatile prilejuite de evenimentul “Ziua Cercetasilor – Promisiunea Tecuci 2012”.
Au participat:
-Asociatia “Traditia Militara”, presedinte Mircea Stoica
-Centrul Local "Dimancescu": sef centru Iulian Popescu, secretar Corneliu Munteanu, lider Viorel Dobritoiu
-Centrul Local "Baden Powell": sef centru Lucian Radulescu
-Istoria Cercetasiei: Alin Dimancescu
-Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I”: Doina Toader - sefa Biroul Educatie si Relatii Publice
Alin Dimancescu
PS 1: am fost incurajati in acest demers un sondaj recent legat de activitatea lordului Baden – Powell; marea majoritate a cercetasilor care au raspuns au considerat ca fondatorul cercetasiei a fost militar de cariera si doar cativa au considerat ca ar fi fost profesor de vioara sau ONG-ist
PS 2: ii multumim domnului colonel Constantin Lupu pentru semnarea protocolului ONCR - Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I” (21.11.2011)
citeste si:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu