Sambata 14 iulie 2012 s-a semnat protocolul de colaborare intre Asociatia "Traditia Militara" si cercetasii de la Centrele Locale "Dimancescu" si "Baden Powell".
De ce acest protocol cu Asociatia “Traditia Militara”?
Pentru ca istoria cercetasiei in Romania are o traditie de 99 de ani si pentru ca marea majoritate a primilor comandanti si instructori proveneau din randul cadrelor armatei, la fel ca si cei din perioada interbelica. Pentru contributia Corpului Cercetasilor de Razboi la efortul campaniei din 1916-1919.
Pentru ca Asociatia “Traditia Militara” este prima membra din Romania a Uniunii Europene a Asociatiilor Istorico-Militare si cea mai veche asociatie de reconstituire militara a secolelor XIX-XX. Presedinte de onoare al asociatiei este domnul academician Dinu C. Giurescu.
Semnarea protocolului a prilejuit o mica festivitate.
Reprezentantii semnatarilor s-au organizat intr-un semi careu, actele fiind semnate intr-un cadru original, in conditii de front, pe spatele unui furier.
Au participat:
-Asociatia “Traditia Militara”, presedinte Mircea Stoica
-Centrul Local "Dimancescu": sef centru Iulian Popescu, secretar Corneliu Munteanu, lider Viorel Dobritoiu
-Centrul Local "Baden Powell": sef centru Lucian Radulescu
-Istoria Cercetasiei: Alin Dimancescu
-Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I”: Doina Toader - sefa Biroul Educatie si Relatii Publice
Alin Dimancescu
PS 1: am fost incurajati in acest demers un sondaj recent legat de activitatea lordului Baden – Powell; marea majoritate a cercetasilor care au raspuns au considerat ca fondatorul cercetasiei a fost militar de cariera si doar cativa au considerat ca ar fi fost profesor de vioara sau ONG-ist
PS 2: ii multumim domnului colonel Constantin Lupu pentru semnarea protocolului ONCR - Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I” (21.11.2011)
citeste si:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu