Asociatia "Fratii Dimancescu"


S-a lansat Asociatia “Fratii Dimancescu”, un proiect care isi propune sa pastreze traditiile in cercetasia de astazi si sa faca cunoscuta istoria miscarii din Romania.
2014 inseamna 100 de ani de la infiintarea primei noastre structuri - Asociatia “Cercetasii Romaniei” (1914-1936). Un prilej de mandrie pentru toate asociatiile si toti cercetasii din Romania.


Dupa aproape 100 de ani, jurnalele de cercetasi ale fratilor Dimancescu se gasesc in acelasi loc, impreuna cu articole de presa si documente inedite. Si alaturi de un film documentar de exceptie - Cota 789, bazat pe memoriile lui Dimitrie Dimancescu, promovat de National Geographic Romania si difuzat pe TVR 1.

Sunt povesti adevarate, la care putem sa ne raportam astazi. Care pot sa ne inspire si sa ne dea forta sa fim buni, corecti, integri, sa ne iubim tara si sa privim cu incredere spre ceea ce poate sa insemne cercetasia cu adevarat: emotia si spiritul de aventura regasite in aer liber, in mijlocul naturii, dupa metoda cercetaseasca traditionala.

Alin Dimancescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

lista postari (149)

esentiale (9)

jamboree (9)

primul razboi mondial (10)


activitati (11)

principii (3)

instructie, concursuri (11)


recompense si pedepse (4)

inedit (16)

in memoriam (15)

colectii (7)

Biblioteca Cercetasului (11)

Personalitati cercetasie (19)

Asociatii cercetasesti de ieri (3)


Asociatii cercetasesti de azi (8)

Cercetasia astazi (13)