Silver Wolf (Lupul de Argint)

Cel mai de pret insemn din palmaresul cercetasiei noastre este un unicat. Nu fiindca exista doar un exemplar in toata lumea, ci fiindca este singurul primit de-a lungul timpului de catre un comandant de cercetasi din Romania.


Este vorba de "Silver Wolf", cea mai importanta decoratie cercetaseasca la nivel mondial, emisa de catre The Boy Scouts Association, astazi The Scout Association (asociatia cercetasilor din Marea Britanie). Distinctia se acorda pentru servicii exceptionale aduse cercetasiei si se inmaneaza personal de catre Chief Scout, decizia fiind exclusiv a acestuia.


Comandantul roman care a primit "Silver Wolf" direct de la lord Robert Baden-Powell* in anii '30 este lt. col. Ulisse Samboteanu, directorul cercetasiei noastre in acei ani.
Mai multe informatii despre cine a fost Ulisse Samboteanu gasiti aici.

Multumim Muzeului Militar National "Regele Ferdinand I" Bucuresti pentru permisiunea de a publica in exclusivitate aceasta fotografie!

Insemnul poate fi admirat in cadrul expozitiei nationale de centenar "100 de ani de cercetasie in Romania", gazduita de Muzeul Militar National pana pe 16 iunie 2013.
Este important de stiut ca "Silver Wolf" nu a mai fost expusa pana in aceste zile, prezentarea ei catre publicul din Romania fiind o premiera!


Alin Dimancescu* ales Chief Scout in 1920, la prima jamboree internationala 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

lista postari (149)

esentiale (9)

jamboree (9)

primul razboi mondial (10)


activitati (11)

principii (3)

instructie, concursuri (11)


recompense si pedepse (4)

inedit (16)

in memoriam (15)

colectii (7)

Biblioteca Cercetasului (11)

Personalitati cercetasie (19)

Asociatii cercetasesti de ieri (3)


Asociatii cercetasesti de azi (8)

Cercetasia astazi (13)