Asociatia "Cercetasii Romani Uniti"

Asociatia "Cercetasii Romani Uniti" a luat fiinta pe 29 ianuarie 2007, avand ca membri fondatori pe ing. Felix Negrea, Preot Iuliu -Vasile Munteanu, ec. Valeriu Domuta, jurist Denisia Negrea, dr. Silviu Sana - toti fosti lideri/sefi ai structurii locale a Asociatiei "Cercetasii Muntilor" din Oradea.

Avand ca obiective completarea dezvoltarii caracterului si a personalitatii, trairea idealului crestin si trairea in comunitate, asociatia foloseste metoda de educatie pedagogica pe linia traditionala a formarii cercetasesti (non-mixtate) trasata de fondatorul lord Robert Baden Powell, adaptata pentru pastoratia tinerilor de catre Pr. Jacques Sevin.

Cercetasii Romani Uniti sunt prin statut o asociatia de laici a Bisericii Romane Unite, Greco-Catolice ce functioneaza cu binecuvantarea Episcopului Greco-Catolic de Oradea, dr. Virgil Bercea. 
Conducerea este asigurata de un Consiliu Director (presedinte, secretar si director economic) si o Adunare Generala. La nivel local, "seful de grup" coordoneaza activitatile tuturor grupelor de varsta si este responsabil de functionarea intregului grup de cercetasi.

Grupele de varsta sunt: 
7-12 ani - lupisori (baieti), pui de lup (fetite)
12-17 ani - cercetasi (baieti), cercetase (fete)
17-23 ani - drumeti(baieti), calauze (fete)
activitatile se desfasora separat pentru baieti/fete.

La Oradea, exista un grup cu 4 unitati pedagogice: 1 trupa de cercetasi, 1 trupa de cercetase, 1 ceata de lupisori si 1 ceata de pui de lup. La Bucuresti si Ramnicu Valcea functioneaza o filiale.


Au existat colaborari cu Asociatia "Cercetasii Muntilor", Asociatia scout "Don Orione" si cercetasii maghiari din Oradea la diferite evenimente organizate in cadrul Bisericii (intalniri nationale ale copiilor, tinerilor, intalniri diecezane etc.) sau cu caracter de voluntariat . 
Cele mai importante evenimente proprii sunt taberele de vara (4-10 zile) si de iarna (3-5 zile) organizate pe fiecare grupa de varsta.

Deviza Cercetasilor Romani Uniti este "Totdeauna Gata”.
Asociatia isi serbeaza patronul pe 23 aprilie - Sf. Gheorghe.

Conducerea este asigurata de lect. univ. dr. Ionut Mihai Popescu (Oradea) – Presedinte, ec. Monica Egri (Oradea) - Director economic, Silviu Sana (Oradea) - Secretar, Antoniu Suciu (Simleul Silvaniei) - Sef de grup.


informatii: dr. Silviu Sana - Secretar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

lista postari (149)

esentiale (9)

jamboree (9)

primul razboi mondial (10)


activitati (11)

principii (3)

instructie, concursuri (11)


recompense si pedepse (4)

inedit (16)

in memoriam (15)

colectii (7)

Biblioteca Cercetasului (11)

Personalitati cercetasie (19)

Asociatii cercetasesti de ieri (3)


Asociatii cercetasesti de azi (8)

Cercetasia astazi (13)