Traditia merge mai departe!

Inca de la infiintare (1908), una din preocuparile cercetasiei a fost asigurarea resursei umane pentru instructori/lideri care sa poata educa copiii si tinerii pe baza metodei cercetasesti.
Necesitatile au fost cu atat mai mari la sfarsitul primului razboi mondial cand cercetasia se reorganiza dupa ce multi dintre primii comandanti murisera pe front.

Capitanul Francis "Skipper" Gidney a organizat primul Wood Badge Training si a contribuit la stabilirea Gilwell Park ca centru de training pentru instructorii/comandanti de cercetasi. A fost primul Sef de Camp in mai 1919, detinand aceasta pozitie pana in anul 1923. 


Al doilea Sef de Camp a fost John Skinner Wilson, in functie din 1923 pana in 1939.
In anul 1929, Gilwell Park devine centru international de instructie pentru comandanti de cercetasi, Baden-Powell (innobilat anterior) numindu-se "Baron Baden-Powell of Gilwell".

In anul 1937 mr. Ioan Dimancescu reprezinta Romania la acest curs (desfasurat imediat dupa a 5-a Jamboree Internationala).


Al treilea Sef de Camp a fost John Thurman, in functie din 1943 pana in 1969.

Dupa 1990 Asociatia Traditionala "Cercetasii Romaniei" (infiintata de fosti cercetasi si cercetase) nu a reusit sa se afilieze la Organizatia Mondiala a Miscarii Scout (OMMS) / World Organization of the Scout Movement (WOSM) in dauna unei asociatii sprijinita de stat (Asociatia Cercetasilor din Romania - ACER, devenita Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei - ONCR in 1993), care a si preluat-o intre anii 1998-2002.
(vezi serialul Traditie vs. Impostura)

Miscarea cercetaseasca traditionala a renascut in anul 2014 prin infiintarea Asociatiei Cercetasilor Traditionali din Romania (ACT-RO). Dupa afilierea la World Federation of Independent Scouts (WFIS) (structura mondiala care sprijina cercetasia traditionala), intre 1 si 6 septembrie 2015 ACT-RO a fost gazda primului curs Wood Beads Training din Romania, tinut de o echipa de instructori WFIS din Germania si Marea Britanie.


Traditia merge mai departe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

lista postari (149)

esentiale (9)

jamboree (9)

primul razboi mondial (10)


activitati (11)

principii (3)

instructie, concursuri (11)


recompense si pedepse (4)

inedit (16)

in memoriam (15)

colectii (7)

Biblioteca Cercetasului (11)

Personalitati cercetasie (19)

Asociatii cercetasesti de ieri (3)


Asociatii cercetasesti de azi (8)

Cercetasia astazi (13)